Laatste nieuws

Wederom grijze start van de dag, Mantes la Jolie gelost om 9.40 uur, Vuren om 10.30 uur

  • 25-6-2017

Het is wederom grijs triest weer. Een gesloten wolkendek, weinig tot geen wind kortom de omstandigheden hier zijn nog een behoorlijk stukje minder dan gisteren op dit tijdstip.

Zal wederom een puzzel worden waarvan ik zo langzamerhand denk, maak hem maar niet en breng ze maar snel terug naar huis. Gisteren had achteraf heel misschien gekund maar ook toen was het verre van ideaal en hadden we zeker te maken gekregen met onregelmatige vluchten en wellicht de nodige verliezen.

Vandaag lijkt niet veel beter te worden, daar komt bij dat er gereden is met de duiven hetgeen ook al geen goed teken is en zeker niet ten goede komt aan de duiven. Dit allemaal in de hoop dat het vanuit het westen eerder zal opklaren, althans dat is zo de weerkundigen er over denken volgens de berichtgeving. We zullen het zien en maar rustig afwachten wat de rest van de dag ons gaat brengen.

Inmiddels zijn de fondduiven gelost in Mantes la Jolie om 9.40 uur. Voor onze duiven een te vliegen afstand van bijna 548 kilometer in rechte lijn. De wind neemt langzaam in kracht toe van zuidwest naar west volgens sommige weersites althans.

De verwachte aankomsttijd vind ik bijzonder lastig in te schatten. We houden het ruim aan, klokken tussen 15.15 uur en 16.00 uur

Inmiddels is ook de lossing in Vuren, afstand 152 kilometer, een feit. Om 10.30 uur heeft daar het startsein geklonken voor de laatste vitessevlucht van dit seizoen.

Verwachte aankomsttijd tussen 12.00 uur en 12.15 uur.

Pal vanuit het oosten komen er twee duiven aangezweefd die na een paar rondjes gemaakt te hebben samen op de antenne vallen. Het is de NL16-680 duivin uit Zoon Nieuwe Olympiade x Dochter Olympic Vivian twee zuivere Heremansen via H. & E.J. Eijerkamp die zorgt voor de eerste piep van de klok om 12.14 uur hetgeen een snelheid van 1.456,2 mpm betekent. Vier seconden later gevolgd door de NL15-726 doffer (kleinzoon Mr. Branco).

Het verloop is verder behoorlijk regelmatig maar niet spectaculair. Helaas zijn nog niet alle meldingen binnen maar tot nog toe lijkt onze tijd goed voor een overwinning ook al is het wel een erg "close finish" met de tot nog toe bekende nummer twee in de club.

In de vieze regen vanuit het westen komt met grote snelheid, naar later blijkt, onze NL16-549 (uit zoon Wounded Wing van Comb. Heesen x Johanna dcht. Mr. Branco) aangestormd om vervolgens met een draai om het hok op de garage te landen. Geenzins van plan om naar beneden te komen maar met behulp met veel lieve woorden uiteindelijk een paar minuten later geklokt om 16.04 uur hetgeen een snelheid van 1.423,8 mpm betekent.

Kort hierop vallen er binnen een tiental minuten nog vier bij waarna het langdurig stil valt.

In de vereniging gaat de overwinning op zeker naar Auke Klooster, hij eindigd met zijn duif op een mooie top 15 notering in de afdeling. Van harte gefeliciteerd hiermee Auke!

Het zijn twee nette uitslagen geworden. Te beginnen op Vuren, de laatste vitesse vlucht van dit seizoen, tegen 289 duiven: 1,4,11,17,21 enz. met totaal 11 van de 27 duiven op de uitslag 1 op 4 gerekend.

Enkele uren later gevolgd door de dagfondvlucht vanaf Mantes la Jolie tegen 101 duiven in de vereniging: 5,7,9,10 met totaal 4 van de 10 duiven 1 op 4 op de uitslag.

Door bovenstaande werd het vitesse kampioenschap van de vereniging in de wacht gesleept alsmede de 1e en 2e vitesse duif.

Hierbij nog vermeld dat van beide vluchten alle duiven weer op het thuishonk zijn gearriveerd zorgt er voor dat we vandaag met een brede glimlach bij de hokken hebben gestaan.

Uitslag Vuren afdeling Friesland '96

Uitslag Vuren Samenspel E1

Uitslag Vuren district 3 afdeling Friesland '96

Uitslag Vuren rayon Frisia Oost

Uitslag Vuren P.V. de Griffioen Oosterwolde

 

Uitslag Mantes la Jolie afdeling Friesland '96

Uitslag Mantes la Jolie Samenspel E

Uitslag Mantes la Jolie district 3 afdeling Friesland '96

Uitslag Mantes la Jolie rayon Frisia Oost

Uitslag Mantes la Jolie P.V. de Griffioen Oosterwolde

Terug