Laatste nieuws

Ingekorfd voor Lorris

  • 22-6-2017

Vanavond, terwijl de lucht geheel dicht zat en het in de verte onweerde,  al weer voor de derde dagfond vlucht van dit jaar ingekorfd. Voor zaterdag staat het Franse Lorris op het programma. Een vlucht waar we bijzonder fijne herinneringen aan hebben. Een aantal jaren geleden wisten op deze vlucht een 2e NPO te winnen namelijk. We hebben er nog een "papieren" foto van maar helaas van een te slechte kwaliteit met een grote lichtvlek van de flitser in beeld van het TV scherm. Toen hadden we nog geen digitale opslag dus het is inderdaad al weer een groot aantal jaren geleden bedenk ik mij nu. Overigens onze clubgenoot H. van Dijk wist destijds een 3e NPO te winnen enkele minuten achter ons.

Voor ons totaal tien duiven in het strijdperk. Vier doffers en zes duivinnen mogen proberen de puntjes binnen te roeien. Ze stonden er in ieder geval goed op. Wel lijkt de fut qua training bij de doffers af te nemen nu, bij de duivinnen daarentegen zeker niet. Laat de dames het dan maar opknappen.

De beide aangewezen duiven zijn de NL14-310 "Evert Jan" (zoon Michel x Nestzuster Titania) en de NL16-631 "Dolce Barchetta" ( dochter Chicago Silver x Dolce 08) een doffer en een duivin derhalve tevens partners van elkaar.

In de club door 12 leden totaal 101 duiven ingekorfd. Een mooi aantal derhalve en toch al weer royaal meer dan op de voorgaande dagfondvlucht.

Hopelijk zaterdag vlug terug!

Terug