Laatste nieuws

Grijze start van de dag, duiven gelost om 11.20 uur. Supersnel verloop

  • 17-6-2017

Je zou er chagarijnig van kunnen worden. Heb je enkele dagen achter elkaar redelijk tot goed duivenweer, korf je op vrijdagavond in voor een vlucht de volgende dag en dan kijk je naar buiten in een enorm grijze wereld. Geen zuchtje wind, geen stukje blauw aan de lucht kortom waardeloos weer.

Er kunnen dan ook nog geen duiven gelost worden en dat is logisch maar vooral ook jammer. Immers als er niet gelost kan worden moet er nagedacht worden wanneer dat wel kan. Betekent werk aan de winkel voor de LC. Betekent tevens dat waar gewerkt wordt fouten gemaakt kunnen worden. Heel simpel zo werkt dat namelijk. Geldt ook voor de dagen waarop ja na lang wikken en wegen besluit om de jonge duiven toch maar voor een traininsvlucht weg te brengen. Kan het wel, kan het niet. Ze moeten toch de mand maar in want morgen kan het ook niet en overmorgen moeten we werken enzovoort enzovoort. Niets mooier en gemakkelijker als het 's morgens bij het opstaan gewoon goed duivenweer is!

Hoe minder obstakels hoe eenvoudiger een lossing is. Laten we in ieder geval hopen dat de omstandigheden zullen verbeteren zodat er in de loop van de morgen gelost kan worden.

Inmiddels zijn de duiven gelost, nu in Donkerbroek miezerig weer, maar dat zal in België vast en zeker anders zijn. Kreeg al wat "verontruste" reactie vanuit de provincie. Hoe komt het Henk is dan steevast de vraag, ja hoe komt het? Gewoon even wachten op betere omstandigheden en vooral rustig blijven denk ik dan.

En zie daar was het verlossende berichtje al. Duiven gelost om 11.20 uur bij een matige westen wind. Ze hadden een goed vertrek zo is er aan toegevoegd, voor wat het waard is.

De snelheid zal rond de 1.275 mpm zijn is de inschatting. Alhoewel dit wel heel lastig is aan te geven met dit soort weersomstandigheden. Het is ook maar net wat de wind verder gaat doen. Klokken tussen 15.50 uur en 16.10 uur.

In de verte over het dorp zagen we vanuit het zuiden een vijf of zestal duiven gaan. In koor blazen we volop op de fluit. Nog geen 5 tellen later komt vanuit het westen met ontzettend veel "doel" onze NL15-553 "Onana" (eerste getekende) aanstormen om in één beweging op de plank te vallen en geklokt te worden om 15.59 uur hetgeen een snelheid van 1.271,4 mpm betekent.

Vervolgens is het een paar minuten wachten waarna ze bijzonder vlot vallen. In de vereniging is het dit jaar de tweede overwinning voor "Onana". Rond de klok van 17.20 uur alles thuis en klepje dicht.

En een mooie uitslag is het geworden, we zijn er uitermate content mee en eigenlijk voor het eerst dit seizoen een uitslag zoals we dat graag zien. Tegen 280 duiven in de club werd het 1 op 4 : 1,2,6,8,9,1015,16,17 enzovoort met totaal 22 van de 35 op de uitslag.

Als het nog een beetje meezit bij de eerste tien in de gehele afdeling en is het ook nog eens een "teletekst" vlucht dus wat wil je nog meer. Blije koppen vandaag rondom de hokken.

Uitslag Chimay afdeling Friesland '96

Uitslag Chimay Samenspel E

Uitslag Chimay District 3 afdeling Friesland '96

Uitslag Chimay rayon Frisia Oost

Uitslag Chimay P.V. de Griffioen Oosterwolde

Terug