Laatste nieuws

Jonge duiven voor de eerste keer op pad

  • 15-6-2017

Gisteren gestopt met verduisteren van het "grote" hok. De jongen van het "nieuwe" hok zullen nog een weekje langer doorgaan met verduisteren waarschijnlijk.

Tevens vandaag de jonge duiven van het "grote" hok voor het eerst in de aanhangkar en op weg naar de Kuunderweg in Makkinga. Afstand? Niet zou ik bijna willen zeggen. Het zal een kilometer of drie zijn door de lucht. Het is traditiegetrouw onze eerste stopplaats om vervolgens de stappen behoorlijk snel op te voeren naar rond de 30 kilometer.

De koppel was 's avonds op één na weer compleet. Zodat de jonge duiven op vrijdagmorgen weer hetzelfde ritje hebben gemaakt. Dus koppel één heeft twee leervluchtjes gehad.

Koppel twee is vrijdagmorgen naar hetzelfde adres gegaan. En ondanks dat ze hoog totaal de verkeerde kant uitgingen kwamen ze gelijktijdig met de chauffeur aan op de thuishaven. Hierbij wel aangetekend dat de chauffeur onderweg nog een kleine tussenstop heeft gemaakt van 10 minuten.

Kortom de kop is er weer af. Er is nog ruim voldoende tijd maar zo zullen we ze toch een keer of 8 proberen weg te brengen.

Op de foto bij dit stukje tekst is te zien dat er zowaar sprake was van "hollandse" luchten.

Terug